Κοσμήτορας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης: Αίτημα απόφοιτου υπουργού να μπουν τα ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής (Bίντεο)

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του Κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μιχάλη Χρυσομάλλη για την έφοδο των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής όπου προχώρησαν σε άγριο ξύλο και καταστολή των φοιτητών.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο OneTv, η έφοδος ήταν «κυβερνητική απόφαση, που επιβλήθηκε από τα πάνω, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επέμβαση στη Νομική σχολή Κομοτηνής, η οποία ήταν στην μία από τις επτά πανεπιστημιακές σχολές που ήταν κατειλημμένες στο πανεπιστήμιο, σας θυμίζω ότι 5 τμήματα της πολυτεχνικής στην Ξάνθη είναι κατειλημμένα εδώ και δέκα μέρες, και μαζί με εμάς, ξεκίνησε κατάληψη και η ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα ενδεχόμενα να είναι πιο σοβαρά γιατί μπορεί η κατάληψη να θίγει και την λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Τώρα γιατί έγινε στην Νομική Θράκης; Νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω. Ήταν μία κυβερνητική απόφαση, από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω» ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Χρυσομάλλης σε δηλώσεις του την Τρίτη σημείωσε ότι κάποιοι φοιτητές απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την κατάληψη στη σχολή. Στο ερώτημα, ποιος κάλεσε τελικά την αστυνομία στο ΔΠΘ, ο ίδιος είχε δηλώσει πως «εγω δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως»

Την ίδια στιγμή, προκλητικός εμφανίστηκε ο Άγγελος Συρίγος την Τρίτη μιλώντας στο Action24 καθώς δεν εξέφρασε κανέναν προβληματισμό στο ενδεχόμενο παρέμβασης της αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για να «σπάσει» η κατάληψη των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Το νοσοκομείο κινδυνεύει από την κατάληψη και όχι από την αστυνομία που θα επαναφέρει τη νομιμότητα», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ. «Πάντα είμαι υπέρ των ήπιων δράσεων αλλά αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να λήξει μια κατάληψη η αστυνομία είναι η λύση. Η αστυνομία είναι για να σταματά παράνομες καταστάσεις», δήλωσε. «Το νοσοκομείο κινδυνεύει από την κατάληψη, οι άνθρωποι του νοσοκομείου δεν κινδυνεύουν από την παρουσία της αστυνομίας που θα επαναφέρει τη νομιμότητα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η ίδια η ΕΛΑΣ με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε βάφτισε επιτυχή την επιχείρηση απομάκρυνσης ατόμων, ξεχνώντας όμως να αναφέρει πως κατά την διάρκειά της φοιτητές ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Πάντως οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσομάλλη έρχονται να διαψεύσουν την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι ήταν εντολή του πρύτανη της σχολής με το πρόσχημα της διατάραξης λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί